Osteopathie & Chiropractie voor honden Linda Gubbels
Osteopathie & Chiropractie voor honden Linda Gubbels

Twee keer per jaar brengen we onze Golden Retrievers naar Osteopathie & Chiropractie voor honden Linda Gubbels.
Een juiste mobiliteit is zoals ze zelf op haar website schrijft essentieel voor een gezond functionerend dier.

De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen. De behandeling vermindert pijn, herstelt de beweeglijkheid en ondersteund het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het lichaam functioneert als één geheel.
Met gebruik van haar uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie gebruikt ze technieken die afgeleid zijn vanuit de humane osteopathie, zodanig aangepast dat ze goed toepasbaar zijn op honden en katten.

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen.

Onze Golden Retrievers ervaren de behandeling als prettig want er wordt tijdens het consult voldoende tijd ingepland.
Denzel had op latere leeftijd al lichte kenmerken van Artrose en met behulp van Linda Gubbels droegen wij ons steentje bij aan zijn levensvreugde op zijn oude dag.