Onze Golden Retrievers gaan elke zes maanden naar hun Wellness behandeling. Bij Osteopathie & Chiropractie voor honden Linda Gubbels worden ze volledig onderzocht.

De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen. De behandeling vermindert pijn, herstelt de beweeglijkheid en ondersteund het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het lichaam functioneert als één geheel.

Met gebruik van haar uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathalogie gebruikt ze technieken die afgeleid zijn vanuit de humane osteophatie, zodanig aangepast dat ze goed toepasbaar zijn op honden en katten.

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen.

Onze Golden Retrievers ervaren de behandeling als prettig want er wordt tijdens het consult voldoende tijd ingepland.